5 mars 2007

Min mat då?

Nu när jag sen lördag morgon genomgår ett krig mot kolhydraterna, måste jag ju kanske också berätta om mitt vapen mot dem!

Lördag frukost skrev jag ju in här, så den hoppar jag över.
Lördag lunch blev marinerade kamben (ingefära, vitlök, soya, honung, salt, peppar) och en liten sallad på tomat och isbergssallad, dressing av lime och rapsolja.
Lördag middag blev....ja, jösses! Jag kommer inte ihåg?!?! Hmmm...nåt low carbigt var det i vilket fall som helst.
Mellanmål under dagen var några nävar hasselnötter och kaffe med laktosfri mellanmjölk. Plus frukt- och grönsaksjuice som jag var tvungen att göra och dela med maken, innan frukten skulle knalla iväg själv, var på väg att bli dålig.

Söndag frukost blev aningens mindre än lördagens *s*; två olivoljestekta ägg, några SKIVOR (inte bitar *s*) Port Salut-ost, två koppar kaffe med laktosfri mellanmjölk.
Söndag lunch var tonfisksallad; ägghalvor, gröna oliver, finhackad lök, grön paprika, pressad lime och rapsolja över. Yummy!
Söndag middag blev karrékotletter i ugn med grönsaksblandning; grön paprika, tomater i klyftor, gul lök i klyftor. Blev SÅ gott och kan verkligen rekommenderas! Maken och barnen åt ris till, själv lassade jag på rejält med grönsaker och den goda såsen som blev av grönsakerna!
Mellanmål under dagen var kaffe med laktosfri mellanmjölk (tjatigt det börjar bli nu!) samt hasselnötter och mandel.

Måndag frukost, samma som söndagens.
Mellis på förmiddagen blev små bitar av Ockelboknäcke toppat med mosad avocado med lite örtsalt.
Måndag lunch blev vietnamesisk (nudel)soppa, utan nudlarna då. Underbart gott! Men vad mätt jag blev :o) Ingredienserna: vatten, kycklingfilé, ingefära, vitlök, sweet chilisås, citrongräs, limeblad, flytande kycklingbuljong, strimlade morötter, finhackad salladslök och coctailtomater.
Måndag middag blir pangasiusfilé á la maken, med resterande grönsaker till. Vi tömmer kylen inför resan och köper bara hem det allra nödvändigaste nu. Så det blir nån sorts tomatsalsa till, gissar jag.

Inga kommentarer: